Kirarjev panj tip B – veliki kirar

309,00  z DDV

Panj tip B veliki kirar je izdelan iz smrekovega lesa. Vsebuje 12 nesestavljenih okvirjev veliki kirar v plodišču, ki jih je potrebno žičiti. Vsebuje 2 predala z nesestavljenimi okvirji brez satnic-medišče. Za medišče je potrebno dokupiti pločevino ali pa plastično satnico za 16 okvirjev. Prav tako je možno dokupiti varoa box za veliki kirar.

Panj je potrebno primerno zaščititi zaradi vremenskih vplivov na les s primerno zaščito za les. Priporočljiv prvi nanos je laneno olje. Prav tako je potrebno primerno zatesnit pitalnik z okencem zaradi hranjenja čebel s sladkorno raztopino.
Višina:75,2cm Širina:48,5cm Globina:59,5cm

Kirarjev panj je slovenski izum. Panj je poseben, ker nima matične mrežice in je najprijaznejši do čebel. Satniki v medišču v kasetah so veliko širši (40mm) kot v AŽ in LR panjih. Satje je zgrajeno na satnicah, ki imajo pločevinasto osnovo. Ker so satne celice globoke 20mm, matica vanje ne more zalegati, čeprav se lahko giblje tudi v medišču in ostane to satje deviško (čisto) in ga ni treba menjavati. V teh panjih je satje postavljeno počez (topla stavba).

Poleg velikega kirarjevega panja čebelarijo tudi s srednjim in malim kirarjevim panjem.
Več o tehnologiji čebelarjenja s kirarjevim panjem lahko najdete v knjigi Kirarjev panj.

Ni na zalogi

Šifra: 02478 Kategorija:

Dodatne informacije

Teža 35 kg

Morda vam bo prav tako všeč…